Announcement

Collapse
No announcement yet.

How To .. ?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Hi,
    These instructions should work.
    https://www.nodalninja.com/forum/for...9569#post29569
    please read also the next post if you have B_E_1369 or newer


    Dorin

    1. Mecha it possible.
    2. Mecha it easy.
    3. ..

    MECHApapers in HD and 4K
    Get MECHA Panorama

    Comment


    • #17
      I just saw an update from 01376 to latest FW, hope is your unit and is OK now, if not, please let us know.

      Dorin
      1. Mecha it possible.
      2. Mecha it easy.
      3. ..

      MECHApapers in HD and 4K
      Get MECHA Panorama

      Comment


      • #18
        Hi Nick,

        Okay did the following;

        1. Turned on the Mecha
        2. Pressed button #1
        3. Set up Wifi connection on the S8 to Mecha
        4. Clicked on the 'Update' button
        5. Entered the SSID and Password of my Router
        6. Lights started flashing on the Mecha and continued for about 5 minutes
        7. Lights went out

        That's as far as I've got no series of beeps.

        Tony

        Comment


        • #19
          Now I cannot see the Mecha wifi connection on the S8

          Comment


          • #20
            Actually the Mecha wifi connection comes up and says connecting, then it disconnects and the phone connects to my router.

            Comment


            • #21
              Very frustrating

              Comment


              • #22
                Your MECHA has connected to your router. If you can enter admin page of router, you can see the IP assigned to MECHA. Then just use this ip address to enter MECHA interface.
                If you can't, you can reset MECHA wifi by power cycle and long press button 3. Then it will wipe out the wifi network and return to AP mode. You can connect to MECHA by browsing for its network and use 192.168.8.1 as before.
                Fanotec
                We listen. We try harder.

                Comment


                • #23
                  Okay, I've reconnected and I can see that the firmware has been updated to 01379. However during the upgrade process at no time were there any audio signals.

                  Comment


                  • #24
                    Hi, I'm trying to do a simple 4 shots round using 3 bracket shots. However, after two bracket shots the rotator moves before the final bracket. What settings do I need to stop the rotator moving before all 3 shots are finished.

                    Comment


                    • #25
                      Hi, you can increase the delay, for more specific help I need to know how have camera connected to Mecha, which camera, which cable.

                      Dorin
                      1. Mecha it possible.
                      2. Mecha it easy.
                      3. ..

                      MECHApapers in HD and 4K
                      Get MECHA Panorama

                      Comment


                      • #26
                        Amoscowdog,
                        the first thing you should do is tap/ click on the info button at the top left corner of Ring/ Row page. See how the delays are used for different situations.

                        Nick
                        Fanotec
                        We listen. We try harder.

                        Comment


                        • #27
                          Hi Nick,

                          yes I took a look at that (see image attached) and tried adding different time settings in both windows but couldn't seem to resolve the issue. Just to clarify when it says 'the delay after each bracketing sequence' does that mean, on a 3 bracket, shot with times 1/25s - 1/2s - 1/4s that I should set the A:0 sec to longer than 6.25 seconds?

                          I tried that but as soon as the shutter triggers on the last (and longest) exposure the head rotates. Even if I set it to something like 15 seconds!

                          Tony
                          Last edited by Amoscowdog; June 18th, 2019, 08:14 PM.

                          Comment


                          • #28
                            Here are my settings.

                            Comment


                            • #29
                              FYI if I set the B: to 15 sec, E: to 0 sec and A: to 15 sec and tap on the 'Right' button. on the screen under the the current degree it shows B: 15s and then does the countdown to 0, the bracket shots are taken and it shows E:0s, then it shows 0s (no A:) and the Mecha rotates. No matter what value I put into A: it makes no difference?

                              Comment


                              • #30
                                Hi Nick,

                                I've made a video that shows the issue https://vimeo.com/343138273

                                Tony

                                Comment

                                Working...
                                X