Loading

11. FAQ, veel gestelde vragen

Gebruikers Handleiding Nodal Ninja 3

 • 1) V. Heb ik waterpas nodig op de camera?
  A. Nee, helemaal niet. Eén waterpas volstaat, degene op de NN3. Meerdere waterpassen gebruiken is complex en erg moeilijk.

 • 2) V. Hoe kom ik te weten of mijn lens zal werken met de NN3?
  A. Het is best om gewoon te meten. U kan de camera verticaal naar boven richten bij breedhoek zoomlenzen met een lengte van 105mm of minder, gemeten van de intrede-pupil (afhankelijk van de brandpuntafstand) tot aan de statiefschroef. Met gebruik van de N3T20 T-adaptor verkrijgt u 40mm extra maar dit kan het verticaal naar boven richten belemmeren. Deze afmetingen zijn gemeten op de horizontale arm van de NN3. Sommige visooglenzen zoals de FC-E9 van Nikon passen niet daar de diameter van lens te groot is en dusdanig tegen de bovenste rotator stoten.

 • 3) V. Welke instellingen gebuik ik voor de D70 met 10,5 mm Nikkor lens?
  A. 55mm op de basis arm en 80mm voor de horizontale arm.
  Camera Settings

 • 4) V. Kan ik om een soepele rotatie te bekomen de nokkenplaatjes wat invetten?
  A. Hmm, gebruik ENKEL vet indien u beslist om de nokkenplaatjes NOOIT te verwisselen, het vet zou overal terecht kunnen komen! Indien u toch vet wil gebruiken, gebruik dan zo weinig mogelijk. Door normaal gebruik zal het gebruik van de nokkenplaatjes wat soepeler verlopen. Bij iedere NN3 worden extra pinnetjes geleverd als vervanging zouden de bestaande pinnetjes over tijd verslijten. Het vervangen van deze pinnetjes is erg eenvoudig. Onder de horizontale draaitafel zit een hexagonale schroef. Gebruik de bijgeleverde sleutel om deze schroef los te maken en vervang het pinnetje. Wees bij het vervangen voorzichtig dat het veertje dat het pinnetje op zijn plaats houd niet verloren gaat.

 • 5) V. Kan ik de klik stops goed voelen, zijn ze consistent en kan ik de spanning aanpassen ?
  A. De spanning van de klik stops kan worden aangepast om zo de gewenste sterkte te bekomen. Om dit te doen moet U enkel de schroef aan de onderzijde van de onderste rotator aandraaien. Deze schroef drukt een veertje zamen dat ervoor zorgt dat er meer spanning komt te staan op het pinnetje dat in op het nokkenplaatje drukt. Doe dit samen met het aanpassen van de spanning op de rotator basis (zie ook #6). De combinatie van deze 2 instellingen zorgen voor een optimale customisatie.

 • 6) V. Ik merk dat de spanning erg zwak is en een kleine kantelende beweging aan de basis van mijn Nodal Ninja, is dit normal ?
  A. Neen dit is niet normal. Bij een nieuwe Nodal Ninja kan het gebeuren dat het nodig is om in het begin de schroeven wat aan te spannen. Eens voldoende aangespannen moet de eenheid robuust aanvoelen. De schroeven zouden niet mogen loskomen als de Nodal Ninja wijzersin word gedraaid (Wij bevelen aan om steeds met de wijzers mee te roteren). Om de schroeven aan te spannen moet U de volgende stappen volgen:
 • A. Draai de knop met het “Nodal Ninja” merk los. Draai vervolgens de zilverkleurige schroef die de knop vasthoud ook los. Als de knop losgedraaud is, is het losmaken van deze groep vrij eenvoudig. U kan deze schroef met de vingers losdraaien, gereedschap is niet nodig.
 • B. Draai de grote knop zo vast tot U de gewenste spanning of wrijving voelt. U kan dit voelen door de basis rotator vast te houden en de onderste arm in wijzersin te draaien. Draai de arm in deze richting om ervoor te zorgen dat de basis zichzelf niet terug losschroeft voor hij is vastgezet. Normaal gezien is een weinig aanspannen voldoende.
 • C. Draai vervolgens de zilveren schroef terug vast. Zet vervolgens de schroefcombinatie vast door de grote knop aan te draaien. Kijk de spanning nog eens na en herhaal indien nodig de vorige stappen.
 • D. U kan ook de spanning van het pinnetje dat in het nokkenplaatje grijpt aanpassen. De stelschroef kan U op de onderzijde van de basis rotator vinden. Bij iedere Nodla Ninja zit een zeshoekige sleutel om dit te doen.

  Indien de Nodal Ninja nog steeds de neiging heeft om zichzelf los te schroeven bij gebruik kan U een extra Teflon ring (bijgeleverd) onder de grote knop (met het Nodal Ninja merk) aanbrengen en de bovenstaande stappen herhalen. Indien de NN3 op een correcte manier is ingesteld kan U een comfortabele spanning en wrijving bereiken. Deze optie is een mogelijkheid om de NN3 aan uw wensen aan te passen.

 • 7) V. Is er een schaal (in graden) die me toelaat te zien hoeveel ik de camera naar boven of beneden richt? Ik zie een schaal maar hoe vertaal ik deze naar graden?
  A. Ja, de aanduiduiding is in graden, elke 5 graden staat er 1 streepje.

 • 8) V. Hoe stabiel is deze opstelling in de wind (als ik een goed statief gebruik)?
  A. Net zo stabiel als een andere opstelling. Aangezien een Nodal Ninja uit metaal is vervaardigd is de stevigheid verzekerd. Een stevig statief is essentieel in winderige omstandigheden. Sommige statieven hebben onderaan een haakje om uw fototas of andere zware dingen aan op te hangen om zo de stabiliteit te verhogen.

 • 9) V. Ik ben niet helemaal zeker hoeveel Teflon ringen ik moet gebruiken.
  A. Laat gewoon alle Teflon ringen waar ze zich oorspronkelijk bevonden. De knop die de verticale arm op de basis arm houdt heeft 2 Teflon ringen. Gebruik de bovenstaande afbeeldingen voor de juiste locatie van de andere ringen.

Bezoek onze website voor meer antwoorden op uw vragen:
http://www.nodalninja.com

Gebruikers Handleiding NN3


Chapter 1. Introductie
Chapter 2. Nodal Ninja 3 Eigenschappen
Chapter 3. Nodal Ninja Onderdelen en Eigenschappen
Chapter 4. Samenstelling
Chapter 5. Verwijderen en vervangen van nokkenplaatjes
Chapter 6. Verwijderen en vervangen van nokkenveren
Chapter 7. De camera in landschaps-mode
Chapter 8. Camera met niet uitgelijnde statiefschroef
Chapter 9. Omtrent parallax
Chapter 10. Anti-parallax uitlijning
Chapter 11. FAQ, veel gestelde vragen
Chapter 12. Garantie
Chapter 13. Copyright informatie

Only buy from authorized resellers. If buying new from other than an authorized reseller, no warranties or product support are included.

topTop

Line

Nodal Ninja


Exclusive distributors of the Fanotec product line. Fanotec develops and manufactures exclusively products to meet the needs of the panoramic photographer. We offer products such as the award winning Nodal Ninja, the CNC machined Ultimate Line, Carbon Fiber Aerial Poles, Levelers, and many more related accessories. Many of these items may also be used for general photography as well.

Resellers


Check for a reseller in your country.
Resellers

News

Line
Line
NN3 MKII NN4 M1 R1 Poles EZ-Leveler II

Line
STORE    SITEMAP    FORUM
Testimonials | Trade In's | User Guides | Find a Reseller | Affiliates | Terms of Use | Your Account | Contact
Accredited Business Bureau   D-U-N-S Registered   LinkedIn   youtube   twitter   flickr   facebook   
Nodal Ninja®, 3454 N. San Marcos Pl. Ste 9, Chandler, Arizona, 85225 USA Customer Service ph: 480-659-9899 / fax: 480-452-0452 Hours: M-T-TH-F 8am-12pm
© 2013 Nodal Ninja® | Nodal Ninja® is a Registered Trademark - All Rights Reserved.

Verified Merchant   PayPal Verified