Canon, Sigm 8mm, 4 shots at 7.5degrees... [Archive] - Nodal Ninja Forum

PDA

View Full Version : Canon, Sigm 8mm, 4 shots at 7.5degrees...



roymoody
07-08-2012, 12:51 AM
Hi All

According to the manual the Nodal Ninja R10 with a Canon APS-C needs a NPP setting of 1.65. *I've had a look at calibrating the NPP manually and it seems to be 0.85 (Canon 600D with Sigma 8mm 3.5) - does anyone else have this combination? What setting do you use?

Thanks

Roy

nick fan
07-08-2012, 01:49 AM
I think 1.65 was suggested for R1.
Yes, I can confirm 0.85 setting for R10 7.5 deg and Sigma 8mm F3.5 for Canon.


Nick

roymoody
07-09-2012, 03:36 AM
Thanks for the updated info but it would be good if you could update your website please as I have wasted hours checking and double checking the documentation all over and it all states the same - everything all over your site states that 1.65 settings are correct for the R1 and R10 with an 8mm Sigma and Canon

see also http://www.nodalninja.com/qr/r1-r10/nodal-ninja-ultimate-r1/17/

Regards

Roy

nick fan
07-09-2012, 06:06 AM
Hi Roy,

Thx for the feedback. We will update that. I am also creating/ revising the documentations of the lens ring and R1/10 system.

Nick

roymoody
07-14-2012, 01:36 PM
Hi again, and thanks for the reply.

Could I ask another question which is baffling me ....

I'm using an R10 with mini rotator and bubble level. When I set the R10 perfectly level and move it 90degrees the level is out again. I've stripped down the R10 to ensure the bubble is level and fitted correctly and it is placed on my tripod perfectly square. Is this normal? Do you ever get problems with the bubble levels?

Thanks

Roy

nick fan
07-14-2012, 10:50 PM
Hi again, and thanks for the reply.

Could I ask another question which is baffling me ....

I'm using an R10 with mini rotator and bubble level. When I set the R10 perfectly level and move it 90degrees the level is out again. I've stripped down the R10 to ensure the bubble is level and fitted correctly and it is placed on my tripod perfectly square. Is this normal? Do you ever get problems with the bubble levels?

Thanks

Roy
read the 2nd page on this guide.
http://www.panoguide.com/r/?p=http%3A%2F%2Fnodalninja.com%2FManuals%2FQRG%252 0-%2520Using%2520EZ-Leveler%2520II.pdf